Energieveld

Familieopstellingen is een proces dat gebruik maakt van bestaande energievelden in de natuur en in levende wezens en in familiesystemen. Het opstellingenproces speelt met name in op de energievelden van situaties en relaties die de onderliggende dynamiek laten zien die actief is. Het veld dat wordt gemaakt wanneer een opstelling wordt gestart, wordt ‘het wetende veld’ of technisch een endomorf veld genoemd. Dergelijke velden kunnen zich bevinden met de positieve intentie van facilitator en deelnemer(s) om naar een bepaald probleem te kijken.

Het fenomeen energievelden wordt onderzocht door milieuwetenschappers zoals William Sheldrake en wordt het Knowing Field genoemd door degenen die betrokken zijn bij familieopstellingen.

Gebleken is dat wanneer representanten van een casus ruimtelijk in een ruimte worden geplaatst ten opzichte van elkaar in een opstelling: een veld vormt binnen en rond de representanten, die gemakkelijk wordt gevoeld door de representanten en de facilitator en een leidende kracht wordt om het probleem op te lossen en ook mogelijke oplossingen aan het licht te brengen.

Website Praktijk Knowing Field: https://knowingfield.net/

Advertisements